Посольство Чехії

1.Фото – 2 шт

Кольорове фото 3,5 x 4,5 cм; чітке, чисте та контрастне; видрукуване на папері високої якості на білому фоні; фото не старше 6 місяців; дає підстави зідентифікувати заявника; зроблене анфас (прямо), яке виразно представляє очі та обличчя з двох сторін від верхньої частини голови до верхньої частини плечей ( в такий спосіб, щоб обличчя займало 70-80% фотографії); фото повинно представляти особу без головного убору, яка дивиться прямо, із замкнутими вустами, обличчя не може бути закрите волоссям. У випадку осіб, які носять окуляри, до фотографії є такі вимоги: незатемнені лінзи, оправа не може закривати жодної частини ока, не має бути будь-яких світлових ефектів.

 

2.Оригінал закордонного паспорта

Паспорт повинен містити підпис та бути дійсним щонайменше 3 місяці від дати закінчення дії візи. Термін дії закордонного паспорта не повинен перевищувати 10 років. Продовжені паспорти не прийматимуться. Закордонний паспорт повинен містити щонайменше 2 чисті сторінки (призначені для візи). Паспорти приймаються без додаткових обкладинок, напр. шкіряних, пластикових.

 

3.Копії першої сторінки закордонного паспорту – 3 шт.

4.Копії шенгенських віз за останні 3 роки – 2 шт.

5.Копії укр. паспорта усіх сторінок, для неповнолітніх – Свідоцтво про народження – 2 шт.

6.Копія ідентифікаційного коду – 2 шт.

 

Пенсіонери:

  • довідка про пенсію за останні 6 місяців розбита помісячно;
  • копія пенсійного посвідчення(старе посвідчення має бути підписане).

 

Працюючі:

  • довідка з місця праці на фірмовому бланку з контактними даними організації, з зазначенням посади, стажу праці та розміру заробітної плати за місяць, дату прийому на роботу та затверджений період відпустки (підписано бухгалтером і директором);
  • довідка про доходи за останні 6 місяців розбита помісячно;
  • копія трудової книжки.

 

Приватні підприємці:

  • копія реєстрації підприємства місцевими органами влади;
  • довідка про доходи за останні 6 місяців (ксерокопія податкової декларації, копія свідоцтва про сплату єдиного податку).

 

Студенти:

  • оригінал та копія студентського квитка;
  • довідка з ВУЗу (з деканату про те, що дана особа дійсно навчається у цьому ВУЗі та такому то курсі);
  • довідка з бухгалтерії про стипендію;
  • нотаріально завірена довідка про фінансування від батьків;
  • довідка з роботи одного з батьків;
  • ксерокопія українських паспортів батьків;
  • копія свідоцтва про народження.

 

Непрацюючі:

  • довідка з банку про депозити/рахунки  або травел чеки на 500 євро;
  • довідка з роботи когось з родичів;
  • ксерокопія українського паспорту особи, яка дає таку довідку;
  • нотаріально завірена довідка про фінансування.

 

Неповнолітні:

  • оригінал та копія свідоцтва про народження;
  • оригінал і ксерокопія письмової  заяви – згоди другого з батьків або опікуна (оригінал і ксерокопія).У випадку, коли отримання згоди є неможливим –  необхідно подати документ, який пояснює причину відсутності згоди (напр. довідка матері-одиночки або інший документ);
  • довідка зі школи;
  • ксерокопії українських паспортів обох батьків (усіх сторінок);
  • довідка з роботи одного з батьків.

Comments are closed